Description
6 mld jednostek, 4 szczepy bakterii
BactoFlor to kompleks odpowiednio wyselekcjonowanych kultur bakterii: 4 szczepy w ilości 6 miliardów CFU (jednostek tworzących kolonie) w każdej kapsułce. Preparat został stworzony do standardowej suplementacji profilaktycznej.
Specjalny proces mikroenkapsulacji od Intercell Pharma
W Intercell Pharma kultury bakterii są mikrokapsułkowane w innowacyjnym procesie technologicznym. Mikroenkapsulacja zapewnia stabilność struktury komórkowej bakterii, dzięki czemu wrażliwe bakterie lepiej przeżywają procesy produkcyjne i są zatrzymywane w wyższych stężeniach w produkcie końcowym. W dłuższym okresie przechowywania gwarantuje to również lepszą ochronę przed wpływami czynników zewnętrznych.
Najwyższej klasy opakowania ochronne
Stabilność przechowywania bakterii jelitowych, wrażliwych na tlen i parę wodną, zapewnia dodatkowo dobór optymalnych materiałów opakowaniowych. Wszystkie kapsułki z kulturami bakterii pakowane są w zastrzeżone opakowania blistrowe, które wyróżniają się najwyższą barierą dla szkodliwego tlenu lub pary wodnej.
Kiedy warto stosować BactoFlor?
Jeśli Twój organizm wykazuje zwiększone zapotrzebowanie na suplementy z żywymi kulturami bakterii.
Dlaczego – BactoFlor?
- W skład preparatu wchodzą odpowiednio skomponowane szczepy bakterii, które odznaczają się wysoką żywotnością, stabilnością oraz naturalną odpornością na działanie kwasu żołądkowego.
- Oprócz żywych kultur bakterii preparat zawiera również wysokiej klasy błonnik – inulinę, otrzymaną na bazie cykorii.
- Mikroenkapsulacja to innowacyjny proces zamknięcia każdej pojedynczej kultury bakterii w proteinowej osłonie, który zapewnia wysoką stabilność, stałe stężenie oraz pełną aktywność kultur bakterii.
- Kapsułki BactoFlor zostały umieszczone w specjalnie opracowanym blistrze ochronnym z membraną, co gwarantuje najlepsze zabezpieczenie przed niepożądanymi czynnikami zewnętrznymi.
- BactoFlor Intercell to preparat o najwyższej jakości, czystości i biodostępności. Zażywany w zalecanych ilościach jest dobrze tolerowany.
- To produkt bezglutenowy, niezawierający białka mleka, laktozy, soi, żelatyny, drożdży, jak również sztucznych aromatów, barwników i substancji konserwujących.





