Description
100% naturalny chrom
1 tabletka preparatu zawiera 500 mg sprasowanych alg Spirulina platensis, które dzięki innowacyjnej technice hodowli alg dostarczają aż 50 µg organicznego, trójwartościowego chromu, identycznego z chromem występującym naturalnie w żywności.
Wysoce przyswajalny chrom od dr. Enzmanna
Dzięki połączeniu ze Spiruliną, chrom bardzo dobrze się przyswaja i dociera bezpośrednio do mitochondriów komórek. Ponadto spirulina to substancja lekkostrawna i wysoce bezpieczna w stosowaniu, co czyni ten preparat odpowiednim do dłuższej profilaktycznej suplementacji, również dla alergików.
Kiedy warto stosować Chrom?
- Jeśli dążysz do przywrócenia i/lub utrzymania prawidłowego poziomu glukozy we krwi.
- Kiedy chcesz wesprzeć utrzymanie prawidłowego metabolizmu makroskładników jako źródła energii w organizmie.
- Gdy dokuczają Ci ataki wilczego głodu na słodycze.
- W przypadku, kiedy Twój organizm wykazuje zwiększone zapotrzebowanie na chrom.
Dlaczego Chrom III MSE?
Algi zawarte w preparacie nie są pozyskiwane z mórz, lecz z jezior sodowych, dzięki temu są ubogie w jod i odpowiednie dla osób wrażliwych na ten pierwiastek.
Tabletki preparatu powstają na bazie wysuszonych alg, dzięki czemu Chrom III MSE to produkt 100% roślinny, o wysokim stopniu bezpieczeństwa oraz doskonałej przyswajalności.
Zwiększoną ilość chromu w mikroalgach uzyskano dzięki innowacyjnej oraz naturalnej metodzie hodowli w zbiornikach wodnych wzbogaconych o chrom.
Zawarta w preparacie Spirulina platensis to nadzwyczajne źródło spermidyny.
Spermidyna to naturalna substancja naśladująca efekt postu i diety hipokalorycznej w organizmie.
Chrom III MSE to preparat o najwyższej jakości, czystości i biodostępności. Zażywany w zalecanych porcjach jest dobrze tolerowany. To produkt bezglutenowy, nie zawierający białka mleka, laktozy, soi, żelatyny, drożdży jak również sztucznych aromatów, barwników i substancji konserwujących.
Chrom w naszym organizmie
- Chrom wchodzi w skład tak zwanego czynnika tolerancji glukozy (GTF).
Cukier oraz węglowodany proste i produkty z białej mąki to prawdziwi „złodzieje chromu“, co ma niekorzystny wpływ na wrażliwość komórek na insulinę. - Do najbogatszych dietetycznych źródeł chromu zaliczamy ciemne kakao w proszku (aż 173 mcg na 100 g), drożdże, a także warzywa strączkowe i pełnoziarniste produkty zbożowe. Dodatkowym źródłem chromu są: mięso, owoce morza i ryby, jajka oraz sery żółte i pleśniowe.
Powyższy materiał został przygotowany na podstawie badań/ źródeł naukowych.
Nie stanowi zaleceń lekarskich bądź dietetycznych i ma charakter wyłącznie informacyjny.





