Description
Mangan od doktora Enzmanna
Mangan II MSE to w 100% naturalny preparat, który w 1 tabletce zawiera 500 mg mikroalg Spirulina platensis, w tym 1 mg organicznego manganu. Dzięki innowacyjnej technice hodowli alg, zwiększono ilość występującego w preparacie manganu w zupełnie naturalny sposób.
Skuteczność i bezpieczeństwo z natury
Spirulina nie posiada ścian komórkowych zawierających celulozę i dlatego preparat jest lekkostrawny. Ponadto ma niską zawartość jodu, ponieważ zawarte w nim algi są pozyskiwane z jezior sodowych. Dzięki temu preparat jest dobrze tolerowany oraz wyróżnia się wysokim bezpieczeństwem stosowania.
Kiedy warto stosować mangan?
- Jeżeli chcesz utrzymać prawidłowy metabolizm energetyczny w organizmie.
Kiedy chcesz zadbać o tkankę łączną w organizmie. - Gdy zależy Ci na zachowaniu mocnych i zdrowych kości.
- W sytuacji, gdy dążysz do wsparcia ochrony antyoksydacyjnej organizmu.
- W przypadku, gdy Twój organizm wykazuje zwiększone zapotrzebowanie na mangan.
Dlaczego Mangan II MSE?
- Mangan II MSE zawiera 500 mg mikroalg Spirulina platensis, w tym 1mg organicznego manganu o wysokim stopniu biodostępności.
- Zawarta w preparacie Spirulina platensis jest również źródłem spermidyny, która jest naturalną substancją naśladującą efekt postu i diety hipokalorycznej w organizmie.
- Mangan II MSE to produkt ubogi w jod, ponieważ zawarte w nim algi są pozyskiwane z jezior sodowych. Dzięki temu preparat jest odpowiedni również dla osób wrażliwych na ten pierwiastek.
- Przyjmowany w zalecanych porcjach Mangan II MSE jest dobrze tolerowany oraz wyróżnia się bezpieczeństwem stosowania, ponieważ w jego skład wchodzą wyłącznie substancje pochodzenia naturalnego.
- Produkt nie zawiera składników alergennych i jest produktem bezglutenowym, odpowiednim dla wegan, wegetarian, a także osób cierpiących z powodu różnego rodzaju nietolerancji.
Funkcja manganu w naszym organizmie
- Mangan to kluczowy dla życia pierwiastek śladowy, który uczestniczy w pracy wielu różnych enzymów. Najważniejszym miejscem jego aktywności w organizmie są mitochondria.
- Jako kofaktor antyoksydacyjnego enzymu SOD-2, mangan pomaga chronić nasz organizm przed atakami wolnych rodników tlenowych.
- Źródła manganu w diecie to rośliny strączkowe, orzechy i produkty pełnoziarniste, owoce morza, nasiona, gorzka czekolada, herbata, zielone warzywa liściaste, przyprawy, soja, a także niektóre owoce takie jak ananas, jagody i acai.
Powyższy materiał został przygotowany na podstawie badań/ źródeł naukowych.
Nie stanowi zaleceń lekarskich bądź dietetycznych i ma charakter wyłącznie informacyjny.





